ГоловнаПолітика

Україна не погодилася на спільне з бойовиками патрулювання Широкиного

Заяву генерала Розмазніна офіційно спростували

Україна не погодилася на спільне з бойовиками патрулювання Широкиного
Широкино вблизи Мариуполя
Фото: uainfo.org

Генеральний штаб ЗСУ офіційно спростував можливість спільного з бойовиками "ДНР" патрулювання села Широкине.

Як нагадується у заяві прес-служби Генштабу, на ток-шоу "Свобода слова" на телеканалі ICTV заступник начальника Головного командного центру Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Олександр Розмазнін зробив заяву про можливість спільного патрулювання території села Широкине у Донецький області підрозділами української міліції і збройних формувань окремих районів Донецької області (ОРДО).

"Офіційно заявляємо, що інтерпретація цього повідомлення з боку деяких вітчизняних та іноземних ЗМІ є недостовірною і вводить в оману суспільство. Під час виступу на телепрограмі генерал-майор Розмазнін мав на увазі лише одна з пропозицій, яке озвучили інші учасники переговорного процесу у рамках Тристоронньої контактної групи. Українська сторона не погодилася на цю пропозицію", - сказано в заяві.

Україна підтримує ініціативу облаштування постійно діючого спостережного пункту місії ОБСЄ у селі Широкине. Відповідно до мирних ініціатив президента України, створення 30-км демілітаризованої зони на схід від Маріуполя і підписання необхідних документів мають бути завершені до 3 серпня 2015 року, додали у Генштабі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram