ГоловнаСуспільствоВійна

Штба АТО повідомив про поодинокі обстріли з важкого озброєння в середу

Великокаліберна зброя застосовувалася 13 разів.

Штба АТО повідомив про поодинокі обстріли з важкого озброєння в середу

Протягом середи ситуація в зоні антитерористичної операції залишалася стабільною.

"Однак незаконні збройні формування продовжують поодинокі обстріли наших позицій з озброєння, яке заборонене мінськими домовленостями", - повідомляє прес-центр АТО.

Так, доба почалася з обстрілу мінометами калібру 120 наших опорних пунктів у районі селищ Степове, Новозванівка, Троїцьке. Також на Артемівському напрямку о 1:50 ворог бив з 152-міліметрової артилерії по позиціях сил АТО неподалік від Миколаївки. А з 2:05 по 2:50 противник застосував 120-міліметрові міномети неподалік Попасної.

Водночас, починаючи від 5 ранку і до 13.50, обстрілів українських військ уздовж всієї лінії розмежування не було. О 16.20 бойовики відкрили вогонь з танка по українських позиціях поблизу Гранітного.

Загалом же найбільша активність злочинців фіксувалася біля Донецька. На цьому напрямку незаконні збройні формування, в основному з метою провокацій, використовували стрілецьку зброю і гранатомети поблизу Пісків, Мар'їнки, Авдіївки.

Загалом 29 липня від опівночі до 18:00 бандформування двічі застосовували артилерію, 10 разів міномети і гранатомети, один раз вели вогонь з танка.

Нагадаємо, створення 30-км демілітаризованої зони на схід від Маріуполя і підписання необхідних документів мають бути завершені до 3 серпня 2015 року.

Напередодні з'явилася інформація, що українські військові будуть спільно з бойовиками "ДНР" патрулювати Широкине. Однак у Генштабі заявили, що Україна не погодилася на таку пропозицію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram