ГоловнаСвіт

Партію Навального в Москві не допустили до виборів

Політсилу не внесли до списку допущених до виборчого процесу

Партію Навального в Москві не допустили до виборів
Фото: EPA/UPG

Сьогодні Замоскворецький суд Москви відмовив партії опозиціонера Олексія Навального в участі у виборах. Про це з посиланням на секретаря Центральної ради партії Дмитра Крайнєва повідомляє Росбалт.

"Партія прогресу" просила Мін'юст внести її до списку партій, які мають право брати участь у виборах. Сторона позивача, посилаючись на закон про політичні партії, стверджувала, що партія Навального має право брати участь у виборах з 2 жовтня 2014 року, оскільки здала в Мін'юст усі необхідні документи.

Однак суд у задоволенні позову відмовив. "Із 75 зареєстрованих партій лише для однієї зроблено такий виняток", - написав Крайнєв.

Нагадаємо, 11 грудня 2014 року Гагарінський суд Москви визнав законною відмову Мін'юсту допустити Партію прогресу до виборів. У Мін'юсті вважають, що партія прихильників Навального, яка надала документи про реєстрацію 43 відділень із запізненням, у виборчому процесі брати участь не може.

Напередодні Навальний анонсував 100-тисячну акцію протесту в Москві проти зовнішньої і внутрішньої політики Кремля, оприлюднивши ряд вимог до російської влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram