ГоловнаСвіт

ООН нарахувала 13,6 млн вимушених переселенців в Іраку і Сирії

Агентство ООН у справах біженців поскаржилося на недолік фінансової допомоги

ООН нарахувала 13,6 млн вимушених переселенців в Іраку і Сирії
Сирийский дети-беженцы
Фото: EPA/UPG

Агентство ООН у справах біженців (УВКБ) оцінило кількість вимушених переселенцвів внаслідок конфліктів у Сирії та Іраку у 13,6 млн осіб, що еквівалентно населенню Лондона.

Як повідомляє агентство Рейтер, напередодні зими багато переселенців залишилися без їжі та притулку.

Амін Авад, директор УВКБ у справах Близькому Сходу і Північної Африки, заявив, що світ все частіше ігнорує потреби біженців.

"Тепер, коли ми говоримо про мільйон нових переселенців за два місяці, світ просто не реагує", - сказав він журналістам у Женеві.

Кількість у 13,6 млн включає в себе 7,2 млн внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у Сирії, 3,3 млн сирійських біженців за кордоном, 1,9 млн ВПО в Іраку і 190 тис. іракців, які покинули свою країну в пошуках безпеки.

Читайте: Сирійський військовий вертоліт розбомбив табір біженців

Переважна більшість сирійських біженців перебуває в Лівані, Йорданії, Іраку і Туреччині, які, за словами Авада, "змушують нас усіх соромитися" через їхню підтримку сирійських сімей. "Інші країни світу, особливо європейці, повинні відкрити свої кордони і розділити тягар", - зазначив він.

В УВКБ заявили, що їм не вистачає $58,5 млн фінансової допомоги, щоб підготувати 990 тис. осіб до зими. Ця сума мала покрити такі основні витрати, як поставки теплої постільної білизни і теплого одягу. Зважаючи на відсутність коштів на покриття всіх своїх потреб, УВКБ називає своїм пріоритетом допомогу людям, які зараз живуть у вищих, холодних місцевостях, а також допомогу найвразливішим категоріям біженців, таким як новонароджені немовлята.

За словами Авада, найменш активними фінансовими донорами є Китай і Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram