ГоловнаСвіт

Біля берегів Австралії помітили російські кораблі

Прем'єр Австралії запропонував Путіну вибачитись за збитий "Боїнг-777" на Донбасі

Біля берегів Австралії помітили російські кораблі
архив
Фото: http://korabley.net

Міністерство оборони Австралії зафіксувало російські військові кораблі, які прямували через міжнародні води на північ від Австралії.

Про це повідомляє The Daily Telegraph з посиланням на місцевий телеканал Channel 7. 

Появу російських кораблів біля берегів Австралії пов'язують із самітом "Великої двадцятки" (G20), який відбудеться 15-16 листопада в австралійському Брісбені. При цьому експерти Військового-морського інституту США розцінюють появу судів як зухвалу "демонстрацію сили" напередодні саміту.

За даними видання, біля берегів Австралії з'явилося чотири кораблі РФ. Кораблі знаходяться в Кораловому морі, на південь від Бугенвілю біля східного узбережжя Австралії. У Міноборони Австралії не підтвердили інформацію про кількість кораблів.

11 листопада видання The Daily Telegraph писало, що прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт на саміті АТЕС запропонував президенту РФ Володимиру Путіну вибачитися за збитий "Боїнг-777" на Донбасі.

Саміт G20 відбудеться 15-16 листопада. Повідомлялося, що керівництво Євроcоюзу не планує двосторонніх зустрічей на саміті з президентом РФ Володимиром Путіним. Очікується, що на саміті G20 в Австралії обговорять ситуацію в Україні та на Близькому Сході.

Перед самітом про посилення санкцій проти Росії заявила Британія. Раніше, в жовтні, прем'єр Австралії обіцяв "жорстко" поговорити з Путіним на саміті G-20.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram