ГоловнаСвіт

В Іспанії в рамках антикорупційної операції заарештували десятки чиновників

Іспанський прем'єр пообіцяв оголосити нові заходи боротьби з корупцією

В Іспанії в рамках антикорупційної операції заарештували десятки чиновників
архив
Фото: EPA/UPG

В Іспанії в рамках нової масштабної антикорупційної операції заарештували понад 30 чиновників. Про це повідомляє euronews.

Як уточнює Рейтер, затримання відбулися в 13 іспанських провінціях.

Чиновників звинувачують в отриманні хабарів в обмін на надання вигідних контрактів у галузі міського будівництва. В прокуратурі кажуть про розгалужену схему і великі масштаби корупції.

За словами голови уряду Андалусії Мігеля Анхела Васкеза, справу обмежили представниками муніципальних служб.

Нові арешти здійснено в рамках так званої операції "Стріла", яку вже кілька місяців проводить іспанська Цивільна гвардія. Число заарештованих корупціонерів по всій країні становить десятки осіб, серед них є кілька мерів.

Одним з найвідоміших затриманих став функціонер владної Народної партії Франсіско Гранадос, який довго займав другу за значимістю посаду в муніципалітеті Мадрида.

Минулого місяця владна партія Іспанії опинилася в центрі нового корупційного скандалу. Тоді прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой попросив пробачення за хабарництво в лавах своєї партії. Голова уряду також заявив, що в листопаді оголосить нові заходи боротьби з корупцією.

Нагадаємо, 2013 року Народна партія також опинилася в центрі великого корупційного скандалу. Тоді йшлося про зарубіжні рахунки, відкриті на ім'я колишнього скарбника Народної партії Луїса Барсенаса, про які не знали іспанські податкові органи. За версією слідства, іспанські будівельні компанії отримували вигідні контракти від депутатів владної партії в обмін на хабарі та "відкат", які переказували на зарубіжні рахунки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram