ГоловнаСвіт

Померлих під час стерилізації жінок в Індії оперували в умовах антисанітарії

Проти лікаря, який оперував, порушено кримінальну справу

Померлих під час стерилізації жінок в Індії оперували в умовах антисанітарії
Индийские женщины
Фото: EPA/UPG

За попередніми даними, жінок, померлих в індійському штаті Чхаттісгарх після стерилізації, оперували іржавими інструментами в умовах антисанітарії і, можливо, надали їм неякісні ліки.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на місцевого чиновника Сіддхартха Комала Сінгха Пардеші (Siddharth Komal Singh Pardeshi).

У суботу, 8 листопада, лікар за допомогою двох помічників менш ніж за три години стерилізував понад 80 жінок. При цьому наголошують, що уряд рекомендував проводити не більш ніж 30 таких операцій на добу. За попередніми даними, це відбувалося в брудній операційній медичного центру в місті Біласпур. 13 пацієнток померли після операції, ще 20 перебувають у критичному стані.

Проти лікаря Р.К. Гупта (RK Gupta) порушено кримінальну справу за фактом заподіяння смерті через недбалість.

Читайте: В Індії з'явилося міністерство йоги

Операції проводили в медичному центрі в рамках державної програми контролю за народжуваністю. За стерилізацію в Індії жінкам платять по 1,4 тисячі рупій ($23). Якщо на таку операцію погодиться ще й чоловік пацієнтки, то сімейна пара може претендувати на отримання побутової техніки або автомобіля від уряду штату. Медичні працівники також отримують 200 рупій ($3.25) за те, що переконують жінку пройти відповідну операцію.

Щорічно в Індії стерилізують близько чотирьох мільйонів осіб, переважно жінок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram