ГоловнаКультура

У Відні презентували виставку українських художників Through Maidan and Beyond

Захід провели в будівлі МЗС Австрії

В неділю у Відні відбулася презентація виставки робіт українських художників Through Maidan and Beyond.

Захід провели в будівлі Міністерства закордонних справ Австрії, яке вперше відкрило свої двері для відвідувачів у рамках святкування Національного дня Австрійської республіки. Виставку відвідав міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц, який на сьогоднішній день є наймолодшим міністром в світі.

Будівля МЗС Австрії
Фото: Kyiv Vision Foundation
Будівля МЗС Австрії

У проекті були представлено графіку Влади Ралко із серії "Київський щоденник", акварелі Микити Кадана із серії "Контрольовані випадковості" і роботу Олександра Курмаза "Інструменти опору". Роботи Ралко і Курмаза створювалися взимку 2013-2014 безпосередньо під впливом протестів на Майдані.

Робота Курмаза
Фото: Kyiv Vision Foundation
Робота Курмаза

Робота Кадана
Фото: Kyiv Vision Foundation
Робота Кадана

Презентація проекту по суті стала анонсом основної виставки Through Maidan and Beyond, яка відбудеться в рамках Віденського тижні мистецтва (Vienna Art Week 2014) з 17 по 30 листопада у знаменитому музейному центрі MuseumsQuartier і збере роботи понад 20 українських художників.

"Мета цього проекту - розповісти новітню історію нашої країни і сприяти розвитку діалогу між Києвом та Віднем з допомогою культурної дипломатії", - каже Олексій Чернишов, засновник Kyiv Vision Foundation.

Проект організовано Kyiv Vision Foundation спільно з київською платформою сучасного мистецтва _PCA, за підтримки Міністерства закордонних справ України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram