ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Азаров хоче зробити Кличка мером Боярки

"Який із нього державний діяч?" - запитує прем'єр.

Азаров хоче зробити Кличка мером Боярки
Фото: Макс Левин

Прем'єр Микола Азаров сумнівається, що лідер партії "УДАР" Віталій Кличко може стати серйозним державним діячем.

Про це він сказав в інтерв'ю Миколаївській обласній державній телерадіокомпанії.

"Кличко, цілком можливо, талановитий спортсмен, мені завжди подобається, як він виступає на рингах, перемагає багато, тому в мене до нього є певна повага як до спортсмена. Але який з нього державний діяч? Треба спочатку спробувати на простіших речах", - сказав Азаров.

Він зазначив, що, можливо, Кличкові необхідно спочатку спробувати себе в ролі керівника якогось невеликого міста, щоб побачити, чого він реально вартий.

"Може, спочатку треба спробувати на якихось простіших речах. Ось дехто претендує на роль мера Києва, а чому відразу Києва? А, може, є таке селище Боярка. Ось спробуймо, дамо йому рік покерувати Бояркою, наприклад. Або у вас, наприклад, є Снігурівка (Миколаївська область), для початку, а потім, якщо йому вдасться, довіримо йому Миколаїв. А якщо вдасться в Миколаєві - довіримо Київ. Це буде логічно. То що ж ми, не знаючи абсолютно жодних можливостей, одразу починаємо говорити: а давайте його в Президенти висунемо!"- продовжив Азаров.

Наш рейтинг зростає, і багатьох це сьогодні серйозно турбує

— Віталій Клчико

При цьому він висловив сумнів у тому, що керована Кличком партія є новою політичною силою, наголосивши, що в ній є люди, які вже були при владі.

"Чи спроможні щось здійснити ті люди, які зараз навколо пана Кличка сформувалися, пан Наливайченко, наприклад, пан Пинзеник. Адже це ж усе колишня "помаранчева" команда. Тобто нікого там нового немає. Це всі ті, хто був при владі", - зазначив Азаров.

За його словами, саме завдяки діям таких людей у країні була практично зруйнована економіка.

Нагадаємо, за даними опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), "УДАР" долає 5% бар'єр у Верховну Раду - за партію готові проголосувати 11,5% виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram