ГоловнаПолітика

"Свобода": міліція не пускає активістів на марш на честь УПА

У політсилі заявляють про погрози автоперевізникам.

"Свобода": міліція не пускає активістів на марш на честь УПА
Фото: http://obozrevatel.com/

У Сумах міліція погрожує перевізникам, які доправляють представників ВО "Свобода" в Київ на Марш боротьби, який відбудеться 14 жовтня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВО "Свобода".

Згідно з інформацією, близько 11-ї години ранку секретарю Сумської міськорганізації "Свободи" Юлії Левченко зателефонував перевізник, з яким була домовленість про виїзд сумських націоналістів до Києва на святкування 70-річчя УПА.

"Перевізник схвильованим голосом запитав, хто ми і з якою метою їдемо в столицю. Після моєї відповіді водій повідомив, що вранці розмовляв із міліціонерами, які переказали йому негласний наказ свого керівництва про недопущення сумських активістів ВО "Свобода" в Київ на Марш УПА", - розповіла вона.

УПА хотіла незалежної України, і саме її ми тепер маємо. УПА - це єдина сторона-переможець у Другій світовій.

— Віктор Ющенко, колишній Президент України.

"Перевізникові пригрозили: якщо він, усупереч вказівкам, усе ж вирішить везти бандерівців у столицю, у нього почнуться ліцензійні та податкові перевірки. На цьому стурбований водій закінчив розмову", - зазначила Левченко.

Окрім того, в п'ятницю голова Львівської облорганізації ВО "Свобода" Ірина Сех заявила, що у Львівській області перевізники відмовляються надавати автобуси для поїздки в Київ.

За її словами, кілька підприємців, які здійснюють пасажирські перевезення, відмовилися від уже запланованої поїздки до Києва, пояснюючи це тиском з боку правоохоронних органів і органів контролю.

"Їх шантажують, погрожують позбавити ліцензії, і перевізники бояться ризикувати", - зазначила Сех.

Зазначимо, 14 жовтня 2012 року на 70-ту річницю УПА Всеукраїнське об'єднання "Свобода" проведе Марш боротьби в Києві.

Варто зазначити, що вчора міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що українські націоналісти повинні визнати історичні помилки УПА і покаятися за них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram