ГоловнаПолітика

Табачник заборонив львівським учителям прославляти Бандеру

Директорам шкіл погрожують санкціями.

Табачник заборонив львівським учителям прославляти Бандеру
Фото: http://svit24.net/

Міносвіти надіслано Головному управлінню освіти Львівської обладміністрації лист, у якому заборонило використовувати альтернативний підручник з історії, в якому Голодомор подано як геноцид, а УПА - як борця за свободу.

Про це заявив депутат Львівської міськради Юрій Кужелюк, повідомляє "ЗІК".

У листі зазначено, що всі підручники та посібники, які використовують у навчальному процесі, слід узгоджувати з міністерством, а оскільки випущені у Львові посібники з історії не увійшли в рекомендований міністерством список і такого погодження не мають, то їх використовувати заборонено.

Люди, які воювали проти радянської України (навіть найпалкіші шанувальники Бандери і Шухевича не скажуть вам, що вони воювали за радянську Україну), є колабораціоністами

— Дмитро Табачник, міністр освіти

Також у листі відомства зазначено, що керівники навчальних закладів будуть персонально відповідати за порушення цього наказу.

"Про те, що у Львові видають додатковий посібник з історії, чули і знали в усій Україні вже давно. Але Табачник не витримав такого "непослуху", і в серпні цього року його міністерство видає наказ, згідно з яким без міністерського узгодження і грифа не можна використовувати в навчальному процесі нічого. Таке враження, що скоро ми отримаємо наказ, що треба прославляти Сталіна", - зазначив Кужелюк.

Нагадаємо, раніше управління освіти Львова вирішило закупити для шкіл міста 2 тис. підручників з історії України, в яких Голодомор подано як геноцид, а УПА і Степана Бандеру - як борців за волю України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram