ГоловнаПолітика

Івано-франківський "свободівець" відкидає звинувачення у корупції

За його словами, передачі хабара не було, усі троє просто "їхали на чай".

Івано-франківський "свободівець" відкидає звинувачення у корупції
Фото: Николай Волков/www.report.if.ua

Голова фракції "Свобода" в Івано-Франківській міській раді Роман Онуфріїв називає провокацією вчорашнє затримання його разом з головним архітектором міста і власником будівельної компанії.

Про це він сказав на прес-конференції в Івано-Франківську.

Нагадаємо, у вівторок в Івано-Франківську співробітники СБУ і прокуратури спробували затримати - нібито під час отримання хабара в розмірі 30 тисяч доларів - голову департаменту архітектури і містобудування Івано-Франківського міськвиконкому Олега Гаркота, власника будівельної компанії Володимира Балагуру і власне Онуфріїва. Однак зібралася юрба, вона заблокувала силовиків, завадивши їм відвезти затриманих.

Онуфріїв, який є довіреною особою голови облради, голови облорганізації "Свободи", кандидата-мажоритарника Олександра Сича, пов'язує скандал з виборами.

За його словами, це "спроба розправи" з боку режиму, причому "показова, щоб залякати всіх".

"На сьогодні жодних звинувачень на мою адресу не висунули. Крім того, жоден партієць від "Свободи" не фігурує в якійсь кримінальній справі. Мабуть, зараз ще фабрикують", - сказав Онуфріїв.

На запитання журналістів, як усі троє опинилися в одній машині, Онуфріїв сказав, що всі вони друзі і "їхали на чай".

За повідомленням прокуратури Івано-Франківської області, проти Олега Гаркота порушено кримінальну справу за одержання хабара в особливо великому розмірі: "30 тисяч доларів за вирішення питання про видачу довідок змісту будівельного кадастру та містобудівних умов і обмежень будівництва".

Під час слідства перевіряють причетність до злочину Володимира Балагури та Романа Онуфріїва. Дії людей на місці затримання можуть кваліфікувати як перешкоджання правоохоронним органам під час здійснення їхніх професійних обов'язків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram