ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"Собор" відкликав своїх кандидатів за списком

Брати Капранови вже не йдуть у Раду.

"Собор" відкликав своїх кандидатів за списком
Фото: obozrevatel.com

Партія "Українська платформа "Собор" відкликала кандидатів у депутатів Верховної Ради в багатомандатному виборчому окрузі.

Відповідне рішення ухвалено на 19-му з'їзді партії в Києві.

"Центральний провід партії ухвалив рішення рекомендувати з'їзду зняти з виборчих перегонів список "Собору" у зв'язку з тим, що партія не долає 5%-й бар'єр для проходження у Верховну Раду", - сказав лідер партії, депутат Ради від фракції НУ-НС Павло Жебрівський.

При цьому партія закликала інші політичні сили, які вважають себе опозиційними і не долають бар'єр у 5% для проходження в Раду, також зняти своїх кандидатів. За словами Жебрівського, партія закликає тих виборців, які мали намір голосувати на виборах Ради за "Собор", підтримати інші опозиційні сили з високим рейтингом - партії "Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка", "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" або "Всеукраїнське об'єднання "Свобода".

При цьому "Собор" не має наміру відкликати кандидатів, висунутих від партії в мажоритарних округах.

Нагадаємо, в список "Собору", очолюваний письменниками братами Капрановими, входили 59 кандидатів. Водночас у мажоритарних округах на вибори йдуть 15 кандидатів. Зокрема, сам Жебрівський балотується в окрузі №63 (Житомирська область).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram