ГоловнаПолітика

Кличко: "Наш рейтинг росте, і багатьох це сьогодні серйозно турбує"

"УДАР" обіцяє дбайливе ставлення до своїх мажоритарників.

Кличко: "Наш рейтинг росте, і багатьох це сьогодні серйозно турбує"
Фото: klichko.org

Партія "УДАР" не буде примусово знімати своїх кандидатів у народні депутати в мажоритарних округах на користь інших опозиційних висуванців.

Про це розповів лідер "УДАРу" Віталій Кличко в інтерв'ю газеті "КоммерсантЪ-Украина".

"Ми готові провести з'їзд, якщо це буде необхідно. Але партія "УДАР" не буде примусово знімати своїх кандидатів у мажоритарних округах. Вони чудово розуміють необхідність такого кроку там, де це потрібно, щоб не пройшов кандидат від влади. Тож ті з наших кандидатів, хто буде зніматися, зроблять це свідомо", - заявив Кличко.

"Якщо людина має максимальну підтримку, інші кандидати повинні зняти свої кандидатури на її користь, а не просто тому, що так вирішив функціонер у штабі. Тож, не враховуючи думки виборців, ми в такі ігри грати не будемо", - зазначив Кличко.

Він також додав, що підтримка виборців того або іншого кандидата буде визначатися за результатами соціологічних досліджень.

При цьому Кличко зазначив, що ніяких документів про обопільне зняття кандидатів з Об'єднаною опозицією партія не підписуватиме.

"Це просто домовленості. Є гарна приказка: "Немає жодного контракту міцнішого за чоловіче рукостискання", - сказав він.

"Наш рейтинг росте, і багатьох це сьогодні серйозно турбує. Але, відверто кажучи, найнеприємніше - чорний піар від партнерів по опозиції. Якщо ми будемо боротися один проти одного, то від цього виграє лише партія влади. А цього допустити не можна. Тому я хотів би порадити іншим опозиційним силам задекларувати чіткі завдання і рухатися до них, не воюючи зі своїми партнерами", - резюмував Кличко.

Нагадаємо, партія "УДАР" і Об'єднана опозиція "Батьківщина" заявили про спробу домовитися про спільне висунення кандидатів у більш ніж 40 мажоритарних округах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram