ГоловнаПолітика

ПАРЄ закликає слідом за Іващенком звільнити Тимошенко і Луценка

Співдоповідачі асамблеї вважають, що екс-прем'єра і екс-голову МВС слід звільнити з в'язниці до виборів.

ПАРЄ закликає слідом за Іващенком звільнити Тимошенко і Луценка
Майлис Репс и Мариетта де Пурбе-Лундин
Фото: http://news2000.com.ua

Співдоповідачі моніторингового комітету ПАРЄ Маріетта де Пурбе-Лундін і Майліс Репс вітають звільнення з в'язниці Валерія Іващенка і сподіваються на звільнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка до виборів Верховної Ради.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ПАРЄ.

"Звільнення Іващенка є важливим першим кроком вирішення питання ув'язнених колишніх чиновників, згідно з очікуваннями Асамблеї, викладеними в резолюції", - зазначають вони.

"Ми сподіваємося, що слідом за цим буде звільнено Луценка та Тимошенко, чиє перебування в ув'язненні шкодить подальшій європейській інтеграції України і кидає тінь на підготовку до парламентських виборів".

"Задля євроінтеграції України та її демократичного розвитку Тимошенко і Луценка повинні звільнити до виборів, навіть якщо їх процеси оскарження вироків усе ще триватимуть", - заявили співдоповідачі.

"Ми знову закликаємо Президента Януковича вирішити це питання в політичний спосіб, особливо, якщо суди можуть розглянути справи цих двох людей (Тимошенко і Луценка) найближчим часом (до виборів)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 14 серпня Апеляційний суд Києва змінив вирок Печерського районного суду Києва, яким Іващенка було засуджено до 5 років реального позбавлення волі за перевищення службових повноважень, на покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років із випробувальним терміном 1 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram