ГоловнаПолітика

Москаль назвав Чечетова нацистом

Депутата обурили заяви про "купку людей", які розуміють мови нацменшин.

Москаль назвав Чечетова нацистом
Фото: newzz.in.ua

Нардеп від НУ-НС Геннадій Москаль обурений заявами "регіонала" Михайла Чечетова про мови національних меншин.

Про це повідомляє прес-служба Москаля.

"Партії регіонів слід заткнути рот своєму парламентському диригентові Чечетову, який постійно компрометує свою політичну силу", - вважає Москаль.

"Якщо заяви на кшталт "розвели, як кошенят" свідчать про загальний рівень "Регіонів" і їх методи політичної боротьби, то заяви про "єврейську мову, ідиш чи іврит, я не знаю, як там" і про "купку людей, які розуміють болгарську, угорську, румунську мови" - це вже компрометація України в очах міжнародного співтовариства", - додав політик.

За його словами, такі заяви межують із нацизмом.

Чечетов насправді у звичній для себе простоті показав реальні плани Партії регіонів, які не мають ніякого стосунку до Європейської хартії, до європейської традиції та законодавства

— Андрій Парубій, нардеп від НУ-НС

"Називати носіїв цих мов "тільки купкою людей" жоден серйозний політик собі не дозволить, бо це нагадує Німеччину часів 33-го року, коли нацисти ділили населення на арійців та інші купки людей, - вважає Москаль. - Можна подумати, що сам Чечетов вважає себе чистокровним арійцем! Але його антропологічні параметри свідчать про приналежність до істоти якогось доісторичного типу, яка від мавпи відійшла, а на нормальну людину ще не перетворилася. І його заява - ще одне тому підтвердження".

Нардеп закликав включених до виборчого списку ПР представників національних меншин (угорця Іштвана Гайдоша, румуна Івана Попеску, представників єврейської національності) дати публічну оцінку висловлюванням свого однопартійця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram