ГоловнаПолітика

Апеляція на вирок Луценка практично готова, - адвокат

Баганець розповів, скільки доведеться відсидіти екс-міністру МВС.

Апеляція на вирок Луценка практично готова, - адвокат
Фото: ukrgazeta.com

Адвокати екс-голови МВС Юрія Луценка вважають незаконним сьогоднішній вирок Печерського райсуду Києва і мають намір його оскаржити.

Про це сказав адвокат Олексій Баганець журналістам у п'ятницю в Печерському райсуді Києва.

"Вирок, який винесено Луценкові, незаконний", - наголосив Баганець.

Він зазначив, що рішення суду не ґрунтується на матеріалах кримінальної справи і нормах законодавства, і що в захисту є 15 днів для подачі апеляції.

"Вона (апеляція) практично готова", - сказав адвокат.

За словами захисника, термін відбування покарання екс-міністра обчислюється з моменту взяття його під варту, а у зв'язку з тим, що за першою кримінальною справою Луценка засуджено до чотирьох років позбавлення волі шляхом поглинання меншого покарання великим, реальний термін відбування покарання становитиме чотири роки.

Тобто, за словами Баганця, Луценко вийде на свободу 26 грудня 2014 року, якщо вищі судові інстанції залишать чинним вирок у першій справі.

Нагадаємо, звинувачення Луценка у справі, пов'язаній з отруєнням В. Ющенка, було перекваліфіковано зі статті про зловживання владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України) на статтю про службову недбалість (ч. 1 ст. 367 КК). У такий спосіб прокуратура "пом'якшила" звинувачення, оскільки ст. 367 КК передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення свободи строком до трьох років, тоді як ст. 364 КК передбачає більш жорстку санкцію.

Сьогодні суддя Печерського районного суду Києва Анна Медушевська завершила оголошення вироку - суд визнав винуватими у службовій недбалості екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, а також співробітників МВС Володимира Тарасенка та Олега Павленова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram