ГоловнаПолітика

Херсонщина приєдналася до введення регіональної мови

Раніше в облраді говорили, що не мають наміру виносити питання на порядок денний.

Херсонщина приєдналася до введення регіональної мови
Фото: www.novosti-n.mk.ua

Херсонська облрада в п'ятницю надала російській мові статус регіональної в рамках реалізації положень закону "Про засади державної мовної політики".

За це рішення проголосували 50 депутатів з 55, зареєстрованих у залі. Проти проголосували 4 депутати і 1 - утримався (всього в складі облради 84 депутати).

Проект рішення було внесено до порядку денного для розгляду сесії на засіданні робочої групи перед засіданням облради, однак, хто саме з депутатів вніс цей законопроект не повідомляли ні на сесії, ні журналістів після засідання.

Зазначимо, 15 серпня голова облради Віктор Пелих повідомив, що Херсонська обласна рада не планує розглядати на своїй черговій сесії 17 серпня питання про реалізацію положень мовного закону.

"Можливо, буде щось запропоновано з голосу. Але у відповідних комісіях це питання не обговорювалося. Тут треба бути обережним. Думаю, питання регіональної мови тепер будуть порушуватися постійно на сесіях, тому що є напруження в суспільстві", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні російську мову затвердили як регіональну в Луганській і Дніпропетровській областях.

13 серпня Одеська міська, а 15 серпня - Одеська обласна ради надали російській мові статус регіональної.

16 серпня статус регіональної російській мові надали Запорізька та Донецька обласні ради, а також Севастопольська міськрада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram