ГоловнаЕкономікаДержава

ФДМ очікує одержати від Фірташа 150 млн грн

"Кримський титан" виплатив до бюджету вже 60 млн грн.

ФДМ очікує одержати від Фірташа 150 млн грн
Фото: Макс Левин

Надходження від "Кримського титану", підконтрольного бізнесмену Дмитру Фірташу, за оренду Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК за підсумками 2012 року становитиме 140-150 млн грн.

"За 2012 рік у державний бюджет від ПрАТ "Кримський Титан" має надійти близько 140-150 млн гривень", - йдеться в повідомленні Фонду держмайна.

За даними ФДМ, підприємство вже перерахувало до бюджету в лютому-червні 60,53 млн грн, з яких 28,97 млн грн - поточна орендна плата і 31,56 млн гривень - погашення заборгованості.

В цілому заборгованість "Кримського титану" за користування ГЗК становить 151,5 млн грн, ця сума погашатиметься рівними частинами протягом двох років.

Нагадаємо, в січні після двох років судових позовів ФДМ погодився пролонгувати договори оренди Іршанського та Вільногірського комбінатів Фірташем.

Сторони домовилися про продовження терміну оренди Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК ще на 5 років, а відлік цього терміну починається з моменту закінчення 2009 року дії попередньої оренди.

Комбінати були вперше передані в оренду "Кримському Титану" у вересні 2004 року. Після закінчення її терміну в вересні 2009 року уряд Юлії Тимошенко ухвалив рішення передати їх у держхолдинг "Титан Україна". "Кримський Титан" оскаржував це рішення, вимагаючи пролонгувати договір оренди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram