ГоловнаЕкономікаБізнес

"Оболонь" може вивести частину виробництва з України

Серед причин - високий податковий тиск.

Один із найбільших українських виробників пива "Оболонь" може перенести частину виробничих потужностей за кордон.

"Ми маємо в окремих країнах свої представництва. І, можливо, ми перенесемо частково за кордон і своє виробництво", - сказав на прес-конференції в Хмельницькій області президент корпорації Олександр Слободян.

Він пояснив такі наміри просуванням бренду "Оболонь" у світі, а з іншого боку - високим податковим тиском на українських виробників пива.

"Ми розглядали таку можливість, посилали людей, наприклад, у Китай, де вивчали можливість будівництва заводу", - додав Слободян і зазначив, що корпорація розглядає також Білорусь і Росію як великі ринки збуту.

Терміни можливого перенесення виробництва він не уточнив. Слободян також повідомив, що зараз потужності корпорації з виробництва пива завантажені на 60%.

Зараз до складу "Оболоні", крім Київського пивзаводу, входять Фастівський пивзавод ("Пивоварня Зіберта", Київська область), Бершадський пивкомбінат (Вінницька область), Севастопольський пивобезалкогольний комбінат, Охтирський пивзавод (Сумська область), завод без- і слабоалкогольних напоїв і мінеральних вод "Красилівське" (Хмельницька область).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram