ГоловнаЕкономікаБізнес

Пільгову іпотеку видали вже 50 українцям

У Кабміні задумалися про таку програму для вторинного ринку.

Пільгову іпотеку видали вже 50 українцям
Фото: www.zotouakinita.gr

У рамках програми пільгової іпотеки в Україні підписано вже 50 договорів.

Про це під час сьогоднішньої Години уряду заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

При цьому бажання отримати кредит висловили 7,5 тис. громадян України. "Загалом, в Україні більш ніж 7,5 тис. громадян побажали отримати пільгові іпотечні кредити. Забудовники надали 4 тис. 710 квартир, і 50 договорів повністю укладено, а кошти перераховано. Є проблеми, які ми розглядаємо разом з регіонами, коригуємо ситуацію оперативно", - зазначив Близнюк.

Він також повідомив, що сьогодні внесено коректувальні зміни до постанови уряду, що регулює реалізацію програми "Доступне житло" в частині надання дешевих іпотечних кредитів, і триває робота над тим, щоб ліквідувати ті проблемні питання, які порушують люди, охочі взяти участь у програмі.

"Ми працюємо над створенням системи, яка дозволила б тим, хто може придбати житло на вторинному ринку, нехай він це робить. Той, хто може побудувати собі житло без залучення кредитної системи, нехай це робить, а держава буде відпрацьовувати систему, яка допомагає тим верствам населення, які самі не можуть собі побудувати", - пояснив міністр.

Нагадаємо, у рамках програми здешевлення іпотечних кредитів 2012 року заплановано побудувати близько 2 млн кв. м житла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram