ГоловнаЕкономікаБізнес

З липня може подорожчати домашній телефон

Зараз тарифи знаходяться на рівні нижче від собівартості.

З липня може подорожчати домашній телефон
Фото: trip-italy.ru

Нацкомісія регулювання зв'язку затвердила нові граничні тарифи на телекомунікаційні послуги, які передбачають подорожчання послуг на фіксований телефонний зв'язок.

Згідно з повідомленням прес-служби комісії, таке рішення продиктовано тим, що зараз тарифи знаходяться на рівні нижче від собівартості. Документ направлено в Міністерство юстиції і він має набрати чинності 1 липня.

Таким чином, з початку наступного місяця користування телефоном для населення подорожчає на 10%, або на 2,48 грн у містах без погодинної оплати і 2,24 грн з погодинною оплатою. Таке саме подорожчання торкнеться бюджетних організацій. Іншим компаніям доведеться заплатити на 5% більше у першому випадку (на 1,86 грн) і на 10% у другому (3,22 грн).

У сільській місцевості подорожчання буде проводитися в два етапи. На першому, з 1 липня, телефон подорожчає на 10% з 13,52 грн до 14,88 грн без ПДВ (без погодинної оплати) або з 11,84 до 13,02 грн без ПДВ (з погодинною оплатою). На другому етапі, з 1 листопада, відбудеться подорожчання ще на 10% - до 16,38 грн і 14,32 відповідно.

Водночас з липня знизиться вартість плати за встановлення телефону для населення на 30% до 70 грн, для юросіб - на 60% до 100 грн.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що домашній телефон в Україні став дорожче за мобільний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram