ГоловнаЕкономікаДержава

Очільник МЗС Туреччини заявив, що інші варіанти експорту зерна, крім Чорного моря, менш продуктивні

Він додав, що президент Туреччини веде "велику систематичну роботу" в цьому напрямку, і що для Туреччини є пріоритетом відновлення "зернової ініціативи". 

Очільник МЗС Туреччини заявив, що інші варіанти експорту зерна, крім Чорного моря, менш продуктивні
Хакан Фідан
Фото: скриншот твідео

Міністр закордонних справ Туреччини Харкан Фідан, перебуваючи з візитом в Україні 25 серпня, заявив, що інші рішення щодо експорту українського зерна, крім Чорноморської угоди, менш продуктивні.

Про це він сказав на спільній пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою.

"Зараз ми шукаємо альтернативні шляхи постачання. Але ми бачимо і знаємо, що ці альтернативні шляхи будуть не дуже продуктивними. Також включають у себе багато ризиків. Ми продовжуємо докладати зусиль для того, щоб відновити цю Чорноморську ініціативу з тим, щоб не втратити здобутки минулого періоду", - зазначив Фідан.

Він додав, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган веде "велику систематичну роботу" в цьому напрямку, і що для Туреччини є пріоритетом відновлення "зернової ініціативи". 

Нагадаємо, голова Управління з координації санкцій США Джеймс О'Браєн заявив, що Сполучені Штати Америки бачать життєздатні маршрути для експорту українського зерна через територіальні води і по суші після виходу Росії із зернової угоди.

Також США ведуть переговори з Туреччиною, Україною та сусідами Києва щодо альтернативних експортних маршрутів для експорту українського зерна.

Тим часом Україна відкрила тимчасові коридори для торговельних суден, що йдуть до її портів та виходять із них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram