ГоловнаЕкономікаДержава

В Енергодарі пролунав сильний вибух, – Енергоатом

Подробиці поки що невідомі.

В Енергодарі пролунав сильний вибух, – Енергоатом
Обстріл ЗАЕС
Фото: скрін

Щойно в Енергодарі, де розташована найбільша в Європі Запорізька атомна електростанція, пролунав дуже сильний вибух, повідомили в НАЕК "Енергоатом".

Деталі події наразі невідомі.

"Подробиці з'ясовуємо", – зазначили у пресслужбі компанії.

Як повідомляли, вночі 4 березня окупанти обстріляли ЗАЕС в Енергодарі. Станом на 06:20 пожежу в навчально-тренувальному корпусі Запорізької АЕС у м. Енергодар було ліквідовано.

Майданчик ЗАЕС в Енергодарі захопили військові сили Російської Федерації. Державна інспекція ядерного регулювання України повідомила, що оперативний персонал контролює стан енергоблоків і забезпечує їхню експлуатацію відповідно до вимог технологічних регламентів безпечної експлуатації.

Радіаційний фон у нормі. Персонал станції не постраждав. Троє українських захисників загинули, двох поранено.

Перед тим 1 березня російські війська підійшли до блокпоста Енергодара. Після зустрічі з російськими окупантами міський голова Енергодара написав у своєму Telegram-каналі, що "уже втретє!!! Енергодар стає щільною стіною на в’їзді до міста, блокуючи вхід окупантам. Тисячі людей прийшли показати, що їх НЕ ПОТРІБНО рятувати... Результати станом на зараз. Уже вкотре наполегливо рекомендовано непрошеним "гостям" не підходити до міста".

Колишній головний інженер ЧАЕС, ексзаступник міністра палива та енергетики України Микола Штейнберг звернувся до світового співтовариства ядерної енергетики. Він наголосив, що час політкоректності минув, і закликав адавити гадину, доки ще не пізно".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram