ГоловнаСуспільствоВійна

Російські війська підійшли до блокпоста Енергодара, сторони провели перемовини, – міський голова (оновлено)

Саме там розташована Запорізька АЕС – найбільша атомна електростанція у Європі.

До блокпоста міста Енергодар у Запорізькій області підійшли російські військові. Саме там розташована Запорізька АЕС – найбільша атомна електростанція у Європі.

Співробітники атомної електростанції вийшли на дорогу, щоб не пропустити армію агресора, повідомив речник пресслужби АЕС Андрій Туз.

Зі свого боку міський голова Енергодара Дмитро Орлов зазначив, що зустріч з противником відбулася.

“Ми довели позицію, що ЗАЕС та місто під надійною охороною. Мешканці їх не впустять в місто ні на крок. Вони почули та пішли доводити своєму керівництву. Наступна зустріч о 15:00 на тому самому місці. Але все може змінитися будь-якої миті! Будьте готові ! Зараз ідемо додому”, – сказав він.

Оновлення 22.08. Після зустрічі з російськими окупантами міський голова Енергодару написав у своєму Telegram-каналі, що "уже втретє !!! Енергодар встає щільною стіною на в’їзді до міста, блокуючи вхід окупантам. Тисячі людей прийшли показати, що їх НЕ ПОТРІБНО рятувати ... Результати станом  на зараз. Вже вкотре Наполегливо рекомендовано непрошеним "гостям" не підходити до міста". 

Орлов додав, що "всі повертаємося по домівках, але  лишаємося на зв’язку! Адже ми повинні бути і зараз, і надалі  мобілізовані та швидкі на підйом!"

Радник голови МВС Антон Геращенко застеріг, що може статися аварія, як на Чорнобильській АЕС чи на Фукусімі.

“Снаряди будуть лягати поряд із АЕС. Вони не зможуть пробити бетонну оболонку реактора, але точно пошкодять трансформатори, турбіни та інше обладнання, необхідне для безпеки роботи АЕС. Російські генерали – одумайтеся! Не створюйте умови для нового Чорнобиля! Радіація не знає національностей, вона не щадить нікого!” – сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram