ГоловнаЕкономікаДержава

Міст через Хаджибейський лиман відкрили після капітального ремонту

Міст тепер має по три смуги в обидвох напрямках.

У середу, 28 квітня, в Одеській області відкрили після капітального ремонту міст через Хаджибейський лиман.

Про це повідомив "Укравтодор".

Було
Фото: od.ukravtodor.gov.ua
Було

Стало
Фото: facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua
Стало

Міст через лиман розташований на 445 кілометрі автодороги М-05 Київ-Одеса.

"Мінус один довгобуд на карті України. Плюс ще одна сучасна європейська дорога. 28 квітня 2021 року. Сьогодні ми відкрили повноцінний рух на найвідомішому довгобуді Одещини – мосту через Хаджибейський лиман. Відтепер там 3 смуги у напрямку Одеси і ще 3 – у напрямку Києва. Легендарні затори на під'їзді до Одеси у цьому місці відійдуть у минуле", - написав заступник керівника Офісу Президента, координатор програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" Кирило Тимошенко у Facebook.

Мостовий перехід був побудований в 1993-1997 роках, тоді він мав по дві смуги в обидві сторони. Під час ремонту, який виконувало ТОВ "Маст-Буд", міст через Хаджибейський лиман під 3-смуговий автомобільний рух в кожному напрямку. Вони розділені двобічною металевою бар’єрною огорожею.

За даними "Укравтодору", середньодобова інтенсивність руху на мосту становить до 35 тисяч автомобілів. Після ремонту він зможе витримати потік у 60 тисяч автомобілів на добу.

"У рамках «Великого будівництва» ми не просто успішно завершили міст — але й змогли випередити графік на 15 місяців. Мостобудівники працювали у безперервному режимі на лівому проїзді навіть у зимові морози, аби завершити об’єкт вчасно — до травневих свят", - зазначив Кубраков.

Він також повідомив, що вже у травні цього року на мосту почнеться монтаж майданчика Weigh-in-Motion. "До завершення робіт система автоматичного стягнення штрафів з перевантажених вантажівок має нарешті запрацювати — чекаємо гарних новин з Верховної ради України", - додав Кубраков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram