ГоловнаЕкономікаДержава

Україна експортувала першу партію яловичини в Китай

Місія КНР проінспектувала українські підприємства і провела аудит системи контролю.

Україна експортувала першу партію яловичини в Китай
Фото: www.agro-investor.ru

Україна поставила в Китай першу партію яловичини.

Про це повідомляють на сайті Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

"Ми сподіваємося, що українська делегація, яка незабаром перебуватиме з візитом у КНР для участі в роботі спільного підкомітету у сфері системи фінансової звітності, зможе переконатися, що українська яловичина вже на прилавках китайських магазинів", - заявила в.о. голови відомства Ольга Шевченко.

Зазначають, що китайські колеги проінспектували українські підприємства і провели аудит державної системи контролю в Україні.

"У результаті інспекції сторони погодили міжнародний ветеринарний сертифікат на експорт замороженої яловичини в Китай і затвердили перелік українських компаній, які можуть постачати цю продукцію в КНР", - йдеться в повідомленні Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, можливість експорту української яловичини на китайський ринок вивчалася ще з 2016 року - тобто з моменту початку роботи Держпродспоживслужби. За цей час відбулася низка переговорів, зустрічей, місій і візитів.

У квітні 2017 року в Україні перебувала місія КНР для оцінки української системи державного контролю за безпекою харчових продуктів, зокрема у виробництві яловичини. За її результатами в Києві в травні 2017 був підписаний Протокол інспекційних, карантинних і ветеринарно-санітарних вимог до експорту замороженої яловичини з України в КНР.

Таким чином китайський ринок був офіційно відкритий для української яловичини. Але для практичного виходу на ринок українські підприємства мали пройти аудити компетентного органу КНР. Зараз цей рубіж подолано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram