ГоловнаЕкономікаДержава

S&P підвищило рейтинг України до "B"

Агентство вказує, що прогноз за рейтингами "стабільний".

S&P підвищило рейтинг України до "B"
Фото: ukranews.com

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підвищило довгострокові суверенні рейтинги України в іноземній та національній валюті з "B-" до "B", а рейтинги в Україні за національною шкалою з "uaBBB" до "uaA", підтвердивши короткострокові рейтинги на рівні "B".

Як наголошується в повідомленні агентства в ніч на суботу, це рішення пов'язане з покращеним макроекономічним управлінням, накопиченням валютних резервів, прискоренням зростання і скороченням бюджетного дефіциту, передає Інтерфакс-Україна.

"Новий уряд, схоже, відданий справі збереження макроекономічної стабільності, лібералізації економіки і забезпечення нової програми з Міжнародним валютним фондом (МВФ)", - вважають аналітики агентства.

S&P вказує, що прогноз за рейтингами "стабільний".

"Прогноз відображає наші очікування того, що новий уряд України збереже макроекономічні реформи останніх років, тоді як економіка відновлюється, а загальний державний борг щодо ВВП знижується. В результаті Україна повинна зберегти доступ до внутрішніх та міжнародних ринків капіталу, що дозволить їй забезпечити погашення комерційних боргів до 2020 року", - йдеться в повідомленні агентства.

Нагадаємо, на початку вересня міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило рейтинг України до "B" з позитивним прогнозом. Агентство високо оцінило можливості нової української влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram