ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР може виділити €320 млн на інфраструктурні проекти в Києві

Столиця отримає гроші після узгодження проектів.

ЄБРР може виділити €320 млн на інфраструктурні проекти в Києві
Фото: kyivcity.gov.ua

Європейський банк реконструкції і розвитку може виділити 320 млн євро на реалізацію інфраструктурних проектів у Києві за програмою "Зелені міста".

Про це йдеться в повідомленні Київміськадміністрації.

Відповідний меморандум підписав мер Києва Віталій Кличко і директор відділу муніципальної та екологічної інфраструктури Європейського банку реконструкції та розвитку Сюзан Гьоранссон (Susan Goeransson) у п'ятницю, 15 березня.

За ці кошти Київ планує продовжити оновлення парку комунальних підприємств "Київпастранс" і "Київський метрополітен" відповідно новими автобусами, тролейбусами і вагонами метро, здійснити комплексну реконструкцію трамвайної лінії і зупинки "Контрактова площа" і капітальний ремонт моста Метро.

"Ми разом відібрали чотири проекти зі сфери транспортної інфраструктури, які можемо реалізувати впродовж 2019-2020 років. Буквально днями кредитний комітет ЄБРР затвердив концепції проектів на орієнтовну загальну суму 320 млн євро. Після підписання меморандуму ми повинні підготувати всі необхідні документи і погодити ці проекти. Тоді будуть підписані кредитні угоди і почнемо тендерні процедури", - сказав Кличко.

За його словами, на цей момент у рамках співпраці з ЄБРР у столиці вже реалізуються два проекти з оновлення рухомого складу громадського транспорту: на 60 млн євро для "Київпастрансу" (щодо закупівлі 185 автобусів і 202 тролейбусів), а також на 40 млн євро для "Київського метрополітену" (щодо закупівлі 50 вагонів метро).

Ці проекти діятимуть до 2021 року.

Кличко також зазначив, що ще одним важливим проектом буде модернізація системи централізованого теплопостачання столиці, на що передбачається залучення комунальним підприємством "Київтеплоенерго" позики на суму до 140 млн євро під гарантію Київської міської ради.

У рамках програми "Зелені міста", що допомагає впроваджувати екологічні технології, крім фінансових ресурсів, ЄБРР надає містам-партнерам підтримку в розробці та реалізації плану дій, а також допомогу у визначенні інвестиційних програм і отриманні донорської допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram