ГоловнаЕкономікаДержава

Держгеонадра почне продавати права користування надрами через "Прозорро"

Сторони підписали договір про експериментальний проект.

Держгеонадра почне продавати права користування надрами через "Прозорро"

Державна служба геології та надр України починає експериментальний проект з державним підприємством "Прозорро.Продажі". Про це стало відомо під час підписання договору з обох сторін, розповів т.в.о. голови Держгеонадр Олег Кирилюк, повідомляє прес-служба відомства.

Як він розповів, протягом року в рамках проекту у системі "ProZorro.Продажі" з'являтимуться лоти у вигляді спеціальних дозволів на користування надрами. А вже у грудні поточного року у "ProZorro.Продажі" з'являться перші лоти з продажу прав на користування надрами.

"Сьогодні Держгеонадра запустили процес реалізації експериментального проекту з впровадження проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів. Укладаючи договір з ДП "Прозорро.Продажі" ми робимо ще один крок до проведення прозорих і чесних торгів. Для нас дуже важливо зробити отримання спеціальних дозволів на надра не тільки прозорими, а й ефективними", - підкреслив Кирилюк.

Він також зазначив, що електронні аукціони - це дієвий механізм відстеження усіх етапів продажів, без жодних контактів з чиновниками.

"Тепер для отримання спецдозволів треба буде лише один раз прийти у Держгеонадра", - підсумував Кирилюк.

За словами в.о. директора ДП "Прозорро.Продажі" Олексія Соболєва, підписання договору - це тільки перший етап роботи з аукціонами з продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

"Ми будемо тестувати майданчики, заводити перші лоти, запускати перший аукціон такого виду. Це величезний етап підготовки й реалізації такого проекту. Як я раніше говорив, що "Прозорро.Продажі" стає справжнім онлайн-двигуном для аукціонів на будь-який смак", - розповів Соболєв.

Поки Держгеонадра готують аукціонну документацію для 10 лотів, які будуть виставлені на перші електронні торги. Це стане можливим після запуску онлайн-платформи на базі ProZorro 4 грудня 2018 року.

Раніше Кирилюк заявляв, що Держгеонадрами підготовлено 30 ділянок на суші для продажу на аукціонах, за якими відправлені листи для узгодження до облради.

Як відомо, договір набуває чинності з моменту його підписання і діє на період реалізації Експериментального проекту до 01 грудня 2019 року. У разі продовження періоду реалізації Експериментального проекту Договір можуть продовжити шляхом укладення додаткової угоди на цей період.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram