ГоловнаЕкономікаФінанси

ВТБ Банк збанкрутував

Банк не пережив санкції та арешт активів.

ВТБ Банк збанкрутував
Фото: antikor.com.ua

Правління Національного банку 27 листопада визнало ВТБ Банк неплатоспроможним.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

З 13 листопада фінансова установа, яка належить російській державі, мала статус проблемної в зв'язку з скороченням обсягу ліквідності і подальшим погіршенням фінансового становища.

Власники ВТБ Банку нічого не зробили для того, щоб запобігти неплатоспроможності і не робили заходів для поліпшення ліквідності банку.

В таких умовах НБУ не залишалося нічого іншого, крім як визнати крах банку.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повинен буде виплатити вкладникам 942,7 млн гривень як компенсацію.

97% клієнтів ВТБ, тобто понад 59 тисяч осіб, отримають свої депозити в повному обсязі, оскільки вони не перевищують гарантовану Фондом суму в 200 тисяч гривень.

Банкрутство ВТБ Банку не вплине на стабільність банківського сектора, заявили в НБУ, тому що його частка становить лише 0,6% від чистих активів платоспроможних банків.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва 5 вересня суд заарештував акції Промінвестбанку, Ощадбанку і ВТБ Банку за позовом Ігоря Коломойського. Позивачі подали відповідний позов на виконання рішення Арбітражного суду Гааги від 2 травня про стягнення з Росії компенсації за відібрану в Криму нерухомість. Через порушення Росією угоди між Кабінетом Міністрів України і урядом РФ про заохочення та взаємний захист інвестицій від 27.11.1998 року - на користь позивачів було присуджено стягнути $139 млн з Росії.

Крім того, ВТБ більше півтора року працював в Україні в умовах санкцій, які передбачають обмеження на виведення капіталу за межі країни на користь пов'язаних осіб.

Після банкрутства ВТБ в Україні залишилося тільки два банки, що належать Росії, - Сбербанк і Промінвестбанк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram