ГоловнаЕкономікаДержава

Понад тисячу конфіскованих автомобілів на єврономерах передали в район бойових дій на Донбасі

Автомобілі передають також дитячим будинкам і медичним установам.

Понад тисячу конфіскованих автомобілів на єврономерах передали в район бойових дій на Донбасі
Фото: Depo.ua

Понад тисячу конфіскованих автомобілів на єврономерах, затриманих на кордоні за перевезення контрабанди, безкоштовно передали у район бойових дій на Донбасі.

Про це повідомив Віктор Вишньов, генеральний директор державного електронного майданчика СЕТАМ, який спеціалізується на проблемних активах, повідомляє 112.ua.

За словами Вишньова, конфісковані машини розміщують на майданчику СЕТАМ для продажу. Якщо за три сесії торгів так машину продати не вдалося, а це майно перед цим було стягнуто в рахунок держави, то автомобіль передається комісії для безоплатної передачі.

"На цей випадок у нас є практика безоплатної передачі автомобіля іншому власнику. У всіх областях України створені комісії, до складу яких входять представники фіскальної, виконавчої служб", - зазначив гендиректор електронного майданчика.

Він уточнив, що в цьому випадку мова йде про передання активу установам, які мають на це право згідно із законодавством. Так машини можуть отримати медичні, соціальні заклади, військові частини, а також установи пенітенціарної системи, дитячі будинки сімейного типу, благодійні фонди, держоргани.

"За весь час роботи військовим частинам у АТО було передано близько тисячі машин. Але також автомобілі передаються і дитячим будинкам, і медичним установам. Безумовно, комісії частіше надають пріоритет військовим. Наші військові часто відчувають брак транспортних засобів. Часто техніки потребують військові частини, які розташовані "на передку", в районі активних бойових дій, причому військові беруть автомобілі в будь-якому стані, самі їх ремонтують", - додав Вишньов.

Також ЗСУ і безпосередньо в район проведення АТО з 2016 року було передано 20 778 одиниць різного майна на суму 23,8 млн. грн.

"Минулого року була передана велика партія рюкзаків і спальників (близько 1 тис. шт.), вилучена митницею під час ввезення в аеропорт "Бориспіль". Вони були передані на центральні склади Міноборони, і їх військові на свій розсуд розподіляли між військовими частинами", - повідомив генеральний директор ДП "СЕТАМ".

За даними Фіскальної служби, 97% автомобілів на транзитних номерах перебувають в Україні незаконно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram