ГоловнаЕкономікаБізнес

Директора держпідприємства "Електронмаш" звільнено за зловживання

Новому керівнику доручили зібрати інформацію про роботу компанії з 2000 року.

Директора держпідприємства "Електронмаш" звільнено за зловживання
Фото: mrgall.com

Міністерство економічного розвитку і торгівлі звільнило директора київського державного підприємства "Електронмаш" Віктора Мову з займаної посади за зловживання владою та службовим становищем. Про це повідомила прес-служба міністерства.

Інформація про зловживання і порушення надійшла в Мінекономрозвитку від Служби безпеки України. За даними СБУ, під час перебування на посаді директора підприємства Мова разом з іншими посадовими особами підприємства з 2000 року незаконно привласнили державне майно на суму понад 60 млн грн, а також незаконно приватизували виробничі приміщення загальною площею понад 88 тис. кв. м, оздоровчий табір і інші активи на користь підприємства, засновником якого є родич Мови.

Крім того, керівництво ДП "Електронмаш" регулярно проводило закупівлі товарів і послуг з порушеннями, часто за завищеними цінами, у одних і тих самих приватних структур, пов'язаних із директором підприємства.

Починаючи з 2016 року Мінекономрозвитку неодноразово зверталося до керівництва ДП "Електронмаш" з вимогами надати пояснення з приводу низки сумнівних операцій, а також припинити порушення та сприяти проведенню аудиту. Вимоги та вказівки Мінекономрозвитку не були виконані, відтак Мінекономрозвитку прийняло рішення про відсторонення і подальше звільнення директора.

З 26 березня 2018 року на підприємстві призначено тимчасового в.о. директора, якому доручено зібрати докладну інформацію про діяльність ДП "Електронмаш" за період з 2000 року і передати її в Мінекономрозвитку і правоохоронні органи.

Також найближчим часом буде оголошено відкритий конкурс на зайняття посади керівника ДП "Електронмаш".

ДП "Електронмаш" створено на базі заводу електронних обчислювальних і керуючих машин у 1965 році і спеціалізується на постачанні комплектуючих і готової обчислювальної техніки та електронної продукції. Підприємство випускає прилади харчування бортових електромереж міського транспорту: тролейбусів, трамваїв, вагонів метрополітену та пасажирських вагонів залізниці, а також побутові лічильники газу, контрольно-касові апарати для підприємств торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, електронне обладнання для управління вітровими електричними установками. ДП "Електронмаш" входить до групи підприємств, що підлягають приватизації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram