ГоловнаЕкономікаБізнес

МІУ веде переговори з Ryanair для запуску рейсів з Херсона

Це дасть можливість кримчанам літати в Європу.

МІУ веде переговори з Ryanair для запуску рейсів з Херсона

Міністерство інфраструктури веде переговори з Ryanair для запуску рейсів з Херсона.

Про це в коментарі LB.ua заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"На цей момент ми спільно з Херсонською обласною адміністрацією ведемо переговори з Ryanair, щоб вже з наступного року запустити рейси цієї авіакомпанії з аеропорту Херсона в країни Європи. Я дуже сподіваюся, що переговори будуть успішними. Пан Гордєєв [голова обладміністрації] вже відвідав Дублін. Провів переговори з компанією. Попередньо нам уже дали оптимістичну оцінку", - заявив він.

Омелян зазначив, що для України вкрай важливо забезпечити роботу цієї авіакомпанії в Херсоні.

"Це дасть можливість нашим людям, які живуть у Криму, літати в Європу. Адже вони фактично ізольовані від світу через окупацію Росії. Але ми даємо їм варіант іти в Європу. Бути українцями", - сказав він.

Нагадаємо, херсонська влада ще в 2014 році заявляла про намір перенести в аеропорт "Херсон" функції аеропорту "Сімферополь", який перебуває під контролем окупаційної влади Росії.

Аеропорт "Сімферополь" у 2013 році був третім в Україні за пасажиропотоком. В останній рік перед окупацією Криму аеропорт обслужив близько 1,2 млн пасажирів. Аеропорт "Херсон" у той час працював тільки під час літньої навігації, обслужив близько 1500 пасажирів, або в 800 разів менше.

У 2017 році пасажиропотік аеропорту "Херсон" уже сягнув 105,9 тис. пасажирів. Найбільшу кількість пасажирів забезпечили міжнародні рейси. 63,8 тис. осіб скористалися рейсом Turkish Airlines в/з Стамбула, 23,7 тис. пасажирів літали в/з Києва рейсами МАУ. Решта 18,4 тис. пасажирів скористалися чартерними рейсами в Анталію (Туреччина) і Шарм-ель-Шейх (Єгипет).

Херсонський аеродром має злітно-посадкову смугу завдовжки 2,5 км, завширшки 42 м, магістральні та допоміжні рульові доріжки, комплекс радіотехнічних споруд, засобів забезпечення польотів, що дозволяє приймати повітряні судна типу Boeing-737, Airbus-319/320/321, Ту -154, Ту-134, Як-42, Ан-24/26/12/148, а також вертольоти всіх типів.

У 2013 році він відновив роботу після шестирічної перерви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram