ГоловнаЕкономікаБізнес

"Ланос" втратив позицію найбільш продаваного авто на ринку користованих в Україні

Найбільш продаваним став VW Passat.

"Ланос" втратив позицію найбільш продаваного авто на ринку користованих в Україні
Фото: avtocars.ru

Модель ЗАЗ/Daewoo Lanos втратила позицію найбільш продаваного авто на вторинному ринку в Україні і за підсумками 2017 року змістилася на друге місце. Найбільш продаваним став VW Passat. Третє місце за популярністю на вторинному ринку зайняла Skoda Octavia.

Про це свідчить аналіз видання AUTO-Consulting.

Daewoo Lanos був уперше представлений 1997 року, а з 1998 року його почали збирати на Запорізькому автомобільному заводі (спочатку в Іллічівську, потім у Запоріжжі). Виробництво згорнули остаточно тільки 2017 року.

Ключовою особливістю ринку старих автомобілів в Україні стало засилля імпортних автомобілів. У цілого ряду марок імпорт "свіжих" користованих авто вже переважає продажі бренда з наявного парку авто в Україні. Поки що цей тренд зачепив не всіх (наприклад, 4899 авто VW Passat було імпортовано, а 9683 реалізовано з наявного автопарку), але в останні місяці вже багато власників мали проблеми з продажем своїх авто в Україні.

Постачання "свіжого" вживаного імпорту значно гальмують перепродаж аналогічних авто, а часом роблять його неможливим без значного зниження ціни.

Нагадаємо, що автомобілі на єврономерах стали одним із трендів українського порядку денного 2017 року. Торік їхні власники кілька разів перекривали рух у центрі Києва з вимогою легалізації.

У вересні учасники протесту підписали меморандум про взаєморозуміння з головою комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною. Вона взяла на себе зобов'язання розробити законопроект, за якими вже ввезені в Україну авто могли б стати на облік. За словами Южаніної, перехід на українські номери обійдеться фактичним власникам нерозмитнених автомобілів у 1000-1400 євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram