ГоловнаЕкономікаФінанси

Податківці провели обшук у головному офісі "Київстару"

Слідчі дії були проведені в рамках розслідування несплати близько 2,4 млрд грн податків.

Податківці провели обшук у головному офісі "Київстару"
Архив
Фото: Макс Левин

У четвер, 4 січня в головному офісі компанії "Київстар" провели обшук.

Про це повідомив у Фейсбуці генеральний директор компанії Петро Чернишов.

"Сьогодні вранці до нас у головний офіс прийшли близько трьох десятків податкових поліцейських. Проникли через охорону всією ось такою бригадою, просто розсунувши наш турнікет, і пред'явили нам Постанову Шевченківського районного суду м. Києва про дозвіл провести обшук нашого офісу. У їхньому складі прийшли відразу чотири податкових майори!... Що ж вони шукають в такому великому складі? Три договори, укладених дуже давно ще минулим керівництвом компанії і які вже припинили дію, та кілька десятків додаткових документів до них", - написав він.

Чернишов також додав, що компанія протягом двох років судиться з Державною фіскальною службою, "яка вважає, що "Київстар" недоплатив рекордну суму - майже 1,5 мільярда гривень до бюджету України".

"Ми вважаємо, що ця справа придумана, оскільки компанія завжди справно і в повному обсязі перераховує податки і збори в бюджет країни. Не даремно нас регулярно називають платником податків номер 1 в галузі", - заявив гендиректор компанії.

У ДФС уточнили, що обшук був проведений в рамках розслідування кримінального провадження за фактом несплати близько 2,4 млрд грн податків "з метою вилучення документів, що мають об'єктивне значення в кримінальному провадженні".

Зазначається, що слідчі дії проведені "на виконання ухвали слідчого судді від 3 січня 2018 року".

"Співробітники податкової міліції під час обшуку діяли відповідно до норм чинного законодавства і норм Кримінального процесуального кодексу. Під час проведення обшуку згідно зі змінами у Кримінальний процесуальний кодекс проводився відеозапис", - заявили у ДФС.

Нагадаємо, 14 грудня 2017 року Антимонопольний комітет оштрафував "Київстар" на 21,3 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram