ГоловнаЕкономікаБізнес

Київський Tram-Train з Троєщини до Караваєвих Дач обійдеться в $160-200 млн

У перспективі він може стати кільцевою гілкою метро.

Київський Tram-Train з Троєщини до Караваєвих Дач обійдеться в $160-200 млн
Фото: facebook.com/merkieva

Київська міська державна адміністрація до кінця весни планує завершити розробку техніко-економічного обґрунтування проекту для запуску трамвая-електрички (Tram-Train) із житлового масиву Троєщина до залізничної станції "Караваєві Дачі".

Про це повідомив генеральний директор Київського інвестиційного агентства Олег Містюк в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна".

Реалізація проекту, за задумом КМДА, проходитиме за рахунок кредитних коштів.

"До кінця весни вже буде повноцінне ТЕО "трам-трейн", з яким уже можна звертатися до "Укрзалізниці" по дозвіл на використання її залізничних колій у Києві, а потім - до кредитного комітету IFC за $160-200 млн (більшість коштів піде на закупівлю рухомого складу)", - сказав Містюк.

За його словами, поки що йдеться про створення півкільця: з'єднання Троєщини з діловим центром міста через Дарницю і Батиєву Гору до Караваєвих Дач. Але в перспективі - коли буде добудовано Подільсько-Воскресенський міст - Tram-Train може стати повноцінною кільцевою наземною гілкою метро з пасажиропотоком майже 1 млн у день.

Схема Tram-train, яку пропонували минулого року
Схема Tram-train, яку пропонували минулого року

Нагадаємо, цей проект було запропоновано півтора року тому.

Троєщина розташована на північному сході Києва, в цьому районі проживає понад півмільйона жителів. Проект з включення Троєщини в мережу метрополітену було розроблено ще в минулому столітті, проте через брак грошей будівництво досі не розпочали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram