ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві цього року на реконструкцію колекторів спрямують понад 120 млн гривень

Більшість каналізаційних мереж столиці будували приблизно 50 років тому.

У Києві цього року на реконструкцію колекторів спрямують понад 120 млн гривень
Фото: kyivcity.gov.ua

Влада Києва спрямує цьогоріч понад 120 млн гривень на планові роботи з реконструкції об'єктів київського каналізаційного господарства.

Про це повідомляють на сайті Київської міської держадміністрації.

"Перш за все масштабні роботи виконають на Новодарницькому каналізаційному колекторі, де декілька тижнів тому сталася аварія, і на Борщагівському каналізаційному колекторі", - повідомив під час інспекції заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Він також зазначив, що переважну більшість каналізаційних мереж Києва будували приблизно 50 років тому.

"Об'єкти каналізаційного господарства пошкоджені газовою корозією, що в майбутньому може викликати аварійні випадки. Минулого року ми побудували другу нитку Головного міського каналізаційного колектора замість наявного аварійного. І плануємо поступово проводити заміну та реконструкцію більш локальних колекторів", - сказав Пантелєєв.

Також у КМДА нагадали, що 15 грудня минулого року сталася аварія на Новодарницькому колекторі. В результаті дії газової корозії, несуча здатність була втрачена, верх труби зруйнувався і утворилося провалля земельної ділянки діаметром 6 метрів і глибиною 3,5 метра. На період ліквідації аварії було встановлено тимчасове перекачування стоків. Також було призупинено рух трамвая на цій ділянці.

Нагадаємо, в листопаді в Києві запустили другу нитку головного каналізаційного колектора, яку будували з 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram