ГоловнаСуспільствоВійна

Геращенко на засіданні в Мінську порушить питання звільнення утримуваних у Донецьку підлітків

Пріоритетами на 2018 рік є звільнення всіх заручників і пошук зниклих безвісти.

Геращенко на засіданні в Мінську порушить питання звільнення утримуваних у Донецьку підлітків
Фото: facebook/Iryna Gerashchenko

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко має намір порушити питання утримуваних у Донецьку підлітків на найближчому засіданні ТКГ у Мінську.

Про це вона написала на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Уже на першій зустрічі в Мінську я поставлю питання про підлітків, яких і досі утримують у донецькому СІЗО. На моє глибоке переконання, в рамках Мінських груп усі сторони, в т. ч. ОБСЄ, повинні активно вимагати їхнього звільнення", - написала Геращенко.

Вона наголосила, що для української сторони пріоритетами на 2018 рік є звільнення всіх незаконно утримуваних заручників з в'язниць в ОРДЛО, а також активізація роботи з пошуку та ідентифікації зниклих безвісти.

"Ми докладемо всіх зусиль, щоб друга хвиля звільнення заручників пройшла якомога швидше, готові в цьому питанні до серйозних компромісів", - зауважила Геращенко.

Нагадаємо, у вересні 2016 року низка російських ЗМІ з посиланням на сайт т.зв. "міністерства держбезпеки ДНР" повідомила про затримання сімох підлітків за підозрою в "скоєнні диверсій у ДНР". Найстаршому з них було 18 років, а наймолодшому - 15.

27 грудня на Донбасі пройшов обмін полоненими за формулою "237 на 74". Новий обмін полоненими обговорять 10 січня на зустрічі Контактної групи в Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram