ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін пропонує ввести штрафи за незаконне використання символіки Нацполіції

Сума штрафу може становити до 85 тис. гривень.

Кабмін пропонує ввести штрафи за незаконне використання символіки Нацполіції

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді ввести штраф до 85 тис. гривень за незаконне використання символіки Національної поліції.

Про це йдеться в законопроекті №7474, зареєстрованому в Раді 29 грудня 2017 року.

Зокрема, пропонується доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення новою статтею під номером 184-3.

Незаконне використання фізичною особою ознак приналежності до Нацполіції або незаконне використання на транспортному засобі найменування Нацполіції, в тому числі іноземною мовою, буде каратися штрафом від 1 до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-34 тис. гривень).

Незаконне використання органами державної влади, органами місцевого самоврядування, юридичними особами і фізособами - підприємцями, а також громадськими об'єднаннями найменування та символіки Нацполіції на одязі, будівлях, бланках документів карається штрафом від 2 до 3 тис. мінімумів (34-51 тис. гривень).

Вищевказані дії, вчинені повторно впродовж року, будуть каратися штрафом від 51 до 68 тис. гривень для фізосіб і від 68 до 85 тис. гривень - для посадових осіб і фізосіб-підприємців.

Ознаками належності до поліції є символіка поліції, уніформа поліцейських, спеціальні звання, відомчі нагороди, спеціальний жетон і службове посвідчення поліцейського.

Нагадаємо, в грудні в Запорізькій області затримали злочинне угруповання у складі дев'яти людей, які переодягалися в поліцейську форму і скоювали розбійні напади на громадян і підприємців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram