З 1 січня в Україні чинні нові вимоги до виробів з какао і шоколаду, повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.
Згідно з європейськими вимогами, шоколадом може називатися тільки той продукт, який містить не менш ніж 35% какао-продуктів.
Згідно з європейськими вимогами, в молочному шоколаді повинно бути більш ніж 25% какао-продуктів і не менш ніж 14% молочних продуктів. Білий шоколад повинен містити не менш ніж 20% какао-масла і 14% молочних продуктів.
"На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов'язковими для виконання", - наголошено в повідомленні.
У разі невідповідності продукту європейським вимогам, він не зможе називатися "шоколадом" або "шоколадним", а матиме назву "солодкий батончик" чи "глазурована цукерка".
Нагадаємо, експорт української агропродукції в країни Євросоюзу за 9 місяців виріс на 40%.