ГоловнаЕкономікаБізнес

Земельний мораторій заважає розвитку бізнесу, - Косюк

"Дуже дорого розширювати площі, які ми обробляємо".

Земельний мораторій заважає розвитку бізнесу, - Косюк
Фото: latifundist.com

Мажоритарний акціонер ПАТ "Миронівський хлібопродукт" Юрій Косюк вважає, що Земельний мораторій заважає розвитку бізнесу. В коментарі виданню Bloomberg Юрій Косюк заявив, що поки ціни на зерно будуть низькими і земельний мораторій - чинним, "Миронівський хлібопродукт" навряд чи буде розширювати земельний банк.

"З поточним рівнем цін на зерно, вартістю оренди землі і головним болем, пов'язаним із продовженням договорів оренди, дуже дорого розширювати площі, які ми обробляємо", - додав Косюк.

"Миронівський хлібопродукт" за 9 місяців 2017 року отримав чистий прибуток у розмірі $257 млн завдяки значному зростанню цін на курятину та дотаціям, отриманим із державного бюджету. Раніше "Економічна правда" повідомляла, що за 9 місяців 2017 року холдинг Косюка отримав 1,25 млрд грн дотацій з державного бюджету.

Юрій Косюк є мажоритарним акціонером "Миронівського хлібопродукту", котрий виробляє значну частину курячого м'яса в Україні. У 2014 році Косюк працював заступником голови Адміністрації Президента України.

30 грудня 2017 року Президент підписав закон, яким продовжено мораторій на купівлю і продаж земель сільськогосподарського призначення. За продовження мораторію проголосували 236 депутатів, проти - 48.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram