ГоловнаЕкономікаБізнес

На ХАЕС через несправності відключено енергоблок №2

Уперше за історію станції там відключено обидва блоки одночасно.

На ХАЕС через несправності відключено енергоблок №2
Хмельницкая АЭС
Фото: www.atomic-energy.ru

Хмельницька атомна електростанція сьогодні вночі о 01:57 відключила від енергомережі енергоблок №2.

У повідомленні на сайті національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" сказано, що причиною стало "пропускання повітря на ущільнювальній поверхні вузла «чохол - блок переміщення» на приводі органів регулювання системи управління та захисту".

Робоча установка перебуває в стані "гаряче зупинення". Подію кваліфікували на рівні "0" за шкалою INES (відсутня значимість з точки зору безпеки).

Агентство "Українські новини" з посиланням на поінформоване джерело пише, що вперше за історію ХАЕС відключено два енергоблоки одночасно, оскільки блок №1 другий місяць перебуває на капітальному плановому ремонті.

Згідно з повідомленням на сайті Державної інспекції ядерного регулювання України (ДІЯРУ), енергоблок №2 буде на ремонті до 9 січня.

Хмельницька АЕС - розташована в місті Нетішин. У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2000 МВт (підключені в 1987-му і 2004 роках). Основне призначення станції - покриття дефіциту електричних потужностей у Західному регіоні України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram