ГоловнаЕкономікаБізнес

Фармакологічна компанія "Інтерхім" ввела в експлуатацію новий комплекс виробництва АФІ і презентувала систему відстеження ліків Актуально

Компанія бере участь у пілотному проекті Державної служби України з лікарських засобів.

Фармакологічна компанія "Інтерхім" ввела в експлуатацію новий комплекс виробництва АФІ і презентувала систему відстеження ліків

Фармацевтична компанія "Інтерхім" ввела в експлуатацію новий комплекс для виробництва активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ), а також презентувала впроваджену у виробничий процес систему маркування лікарських засобів для автоматичного відстеження їхнього пересування від виробника до кінцевого споживача чи пацієнта. Про це повідомила прес-служба "Інтерхіму".

У компанії зазначають, що новий виробничий комплекс посилить їхні позиції на ринку виробників АФІ, а також дозволить додатково забезпечити якісною сировиною власні виробничі потужності. У цей час 85% вироблених АФІ компанія використовує для власних потреб, 15% реалізує іншим фармацевтичним виробникам.

"Усі процеси на цій ділянці повністю автоматизовані, максимально враховані питання безпеки, і умови повністю відповідають міжнародним стандартам належної виробничої практики", - наводить прес-служба слова генерального директора "Інтерхіму" Анатолій Редера.

Щодо системи маркування і відстеження ліків, вона побудована відповідно до рекомендацій Європейської федерації фармацевтичної промисловості та профільних фармацевтичних асоціацій і використовує двовимірні коди стандарту GS1 ECC200.

"У світі і в Україні зокрема гостро стоїть проблема фальсифікованих ліків. Сьогодні "Інтерхім", як єдиний український фармвиробник, який повноцінно впровадив таке устаткування на своєму виробництві, бере участь у пілотному проекті Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками щодо впровадження автоматизованої системи відстеження обігу лікарських засобів з використанням кодів європейського зразка.

Ми вважаємо, що впровадження елементів системи на рівні держави й усіма учасниками ринку мінімізує можливість продажу фальсифікованих ліків в Україні. За нашою оцінкою, якщо всі сторони поставляться до цього питання відповідально, повноцінно впровадити систему в Україні вдасться приблизно за 2-3 роки", - додав А. Редер.

Обидва проекти є частиною інвестиційної стратегії "Інтерхіму" з будівництва нового лабораторно-виробничого комплексу. Реалізацію стратегії компанія почала 2012 року. У результаті був побудований 8-поверховий комплекс площею 15 тис. кв. м з лабораторією, аналогів якої немає в Україні, ділянкою виробництва готових лікарських засобів в умовах GMP (Good Manufacturing Practice - належна виробнича практика - система норм, правил і вказівок щодо виробництва лікарських засобів, медичних пристроїв і фармацевтичних субстанцій), ділянкою виробництва АФІ, логістичним центром. Загальний обсяг інвестицій у проект перевищив 50 млн євро.

Новий комплекс дозволив компанії вчетверо наростити обсяги виробництва лікарських засобів, опанувати випуск додаткових лікарських форм, запустити виробництво низки імпортозамінних препаратів, збільшити обсяг експорту продукції, у тому числі в країни ЄС, вдвічі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram