ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ПРООН підписала довгострокові угоди з чотирма виробниками про постачання ліків в Україну

Перші ліки доправлять в Україну протягом двох тижнів.

ПРООН підписала довгострокові угоди з чотирма виробниками про постачання ліків в Україну

Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні підписала довгострокові угоди з чотирма фармацевтичними виробниками - з Teva Pharmaceuticals Industries Ltd. (Ізраїль), компанією групи Pfizer (Нідерланди), Novo Nordisk (Данія) і Sanofi Genzyme (підрозділ компанії Sanofi, Франція) - для постачання ліків в Україну.

Про це йдеться в повідомленні ПРООН.

"ПРООН в Україні оголосила про підписання чотирьох довгострокових (рамкових) угод з виробниками ліків. Це світова практика, яка дає можливість знизити ціни на препарати, а також забезпечити їх швидке і безперебійне постачання", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що всього було підписано угоду з чотирма міжнародними виробниками на постачання 11 препаратів для лікування таких хвороб, як розсіяний склероз, хвороба Гоше, мукополісахаридоз, муковісцидоз, інші орфанні метаболічні захворювання, гемофілія і препарати зупинки кровотечі.

Укладення цих угод дозволить додатково отримати знижку на препарати до 20% і забезпечити їх постійну наявність у лікарнях для пацієнтів.

Угоди також встановлюють рамки, які дозволяють замовляти ліки відразу після прийняття постанови Кабінету Міністрів і підписання відповідної угоди між Міністерством охорони здоров'я та ПРООН.

Угоди підписуються на один рік, але можуть продовжити на додатковий період до двох років.

Усі підписані ПРООН угоди також можуть пізніше передати державному агентству, яке буде здійснювати держзакупівлі. Перші ліки за договорами будуть доставлені в Україну протягом двох тижнів.

Нагадаємо, в липні Міністерство охорони здоров'я підписало договори на держзакупівлю ліків на 5,9 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram