ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ призначив нового директора Департаменту платіжних систем

Його попередника звинуватили в хабарі.

НБУ призначив нового директора Департаменту платіжних систем
Фото: bank.gov.ua

Національний банк призначив директором Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Олександра Яблунівського з MasterCard.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

Попередній керівник цього департаменту Сергій Шацький став фігурантом кримінального провадження про хабарництво й був переведений на іншу посаду, функціонал якої не перетинається з питаннями ліцензування платіжних систем.

Заступник голови НБУ Роман Борисенко висловив упевненість у високому професіоналізмі та бездоганній діловій репутації Яблунівського, який багато років пропрацював на ринку платіжних послуг і розуміє його специфіку.

Яблунівський у 2012-2017 роках працював у MasterCard Int., а перед цим розвивав картковий бізнес в Ерсте Банку, VAB банку і Легбанку.

До обов'язків нового директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ належатиме визначення політики регулятора у сфері регулювання діяльності платіжних систем і систем розрахунків, безготівкових розрахунків, функціонування і розвитку "Національної платіжної системи "Український платіжний простір", а також здійснення нагляду (оверсайта) за платіжними системами.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram