ГоловнаЕкономікаБізнес

Ложкін і Пивоварський створили інвестиційну компанію

Компанія не буде взаємодіяти з державним сектором, тільки з приватним.

Ложкін і Пивоварський створили інвестиційну компанію
Фото: liga.net

Екс-глава Адміністрації президента України Борис Ложкін і екс-міністр інфраструктури Андрій Пивоварський створили інвестиційну компанію.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело, близьке до компанії.

За його словами, компанія зосередиться на сегменті asset management (управління активами) у приватному секторі.

"Компанія не буде взаємодіяти з державним сектором, тільки з приватним", - додав співрозмовник агентства.

За інформацією джерела, через дискусію про концесії українських держаеропортів, що розгорілася в соцмережах, ні менеджмент, ані компанія не мають наміру займатися ні концесією, ні приватизацією будь-якого майна.

За даними Єдиного держреєстру юросіб 27 травня 2016 року була зареєстрована компанія "Самаан Капітал", із статутним капіталом 1,25 млн грн. Співрозмовник також уточнив, що наразі формується структура компанії і кінцеву її назву не затверджено.

Власником її є кіпрська компанія "Енсістар лімітед", кінцевим бенефіціаром Борис Ложкін, керівником – Андрій Пивоварський.

Співрозмовник LIGA.net, близький до обох бізнесменів повідомив, що компанія наразі готується до повноцінного запуску і має "технічну" назву. "Юридичну особу заснував Пивоварський ще рік тому, нещодавно в проект увійшов Ложкін, і вони думають над зміною назви", - повідомив він.

За його словами, компанія буде займатися інвестиціями в українські та європейські проекти, злиттями-поглинаннями, операціями з нерухомістю. Спочатку вона буде вкладати кошти Ложкіна, в подальшому планує залучати капітал інституційних інвесторів.

Водночас співрозмовник припустив, що для виходу на європейський ринок компанія буде залучати західних партнерів. До 2019 року Ложкін і Пивоварський розраховують створити інвестиційний фонд, про що оголосять додатково.

Пивоварський у 2014-2016 роках обіймав посаду міністра інфраструктури України, до цього працював у групі компаній "Континіум" та інвестиційній компанії Dragon Capital.

Ложкін був главою АП практично у той же період, до цього був власником медіа-холдингу UMH.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram