ГоловнаЕкономікаБізнес

В Одеському аеропорту відкрився новий термінал

Він обслуговуватиме поки що тільки внутрішні рейси з Києва.

Фото: odessa.aero

У суботу, 15 квітня, в міжнародному аеропорту "Одеса" з піврічною затримкою відкрився новий термінал.

Прес-служба аеропорту повідомила, що найближчим часом там прийматимуть і обслуговуватимуть пасажирів тільки внутрішніх рейсів авіакомпаній, що виконують польоти за маршрутами Київ (Бориспіль) - Одеса і Київ (Жуляни) - Одеса. Чартерні і міжнародні регулярні рейси переведуть у нову будівлю пізніше.

Фото: odessa.aero

Новий термінал Міжнародного аеропорту "Одеса" буде чотириповерховим. Його загальна площа 29 тис. кв. м дозволить збільшити поточну площу аеропорту, яка зараз становить 8 тис. кв. м, у 3,5 разу. Площа залів вильоту забезпечить розміщення пасажирів 12 рейсів одночасно. Термінал має чотири телетрапи. Будівництво терміналу також включає будівництво перону на чотири повітряні судна типу Boeing-737 і Boeing-767-200. Після завершення будівництва нового терміналу аеропорту місто отримає об'єкт інфраструктури, здатний обслужити 3 млн пасажирів на рік.

Нагадаємо, 2011 року для реконструкції аеропорту створили ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса", яке на 25% належить місту. Другим учасником СП стала компанія Odessa Airport Development Ltd., за якою, вважають, стоять місцеві бізнесмени Борис Кауфман і Олександр Грановський.

Роботи з будівництва нового терміналу аеропорту проводили за кредитні кошти, отримані під заставу майна комунального підприємства.

А реконструювати злітно-посадкову смугу приватний інвестор узагалі відмовився. Тим часом після створення СП міськрада передала від комунального підприємства приватної компанії низку ділянок землі навколо аеропорту загальною площею близько 100 га під виглядом реконструкції аеропорту та будівництва нової ЗПС.

У жовтні 2016 року Одеська міська рада вирішила повернути аеропорт у муніципальну власність у зв'язку з невиконанням інвестором своїх зобов'язань із добудови та здачі в експлуатацію нового терміналу аеропорту. Він повинен мав бути готовим до 30 вересня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram