ГоловнаЕкономікаФінанси

Сбербанк скасував обмеження на зняття готівки

Ліміт у 30 тис. гривень на добу діяв з 15 березня.

Сбербанк скасував обмеження на зняття готівки
Акция по блокированию Сбербанка в Киеве
Фото: Lb.ua

Український Сбербанк скасував тимчасові обмеження з карткових рахунків для фізичних осіб.

"З 14.04.2017 року скасовуються всі раніше встановлені тимчасові ліміти на здійснення готівкових та безготівкових операцій за картковими рахунками фізичних осіб в національній та іноземній валюті. Починаючи із зазначеної дати, видача готівкових коштів, розрахунок в торгово-сервісній мережі та мережі Інтернет, а також перекази коштів на інші рахунки та картки будуть здійснюватися без обмежень у сумі", - повідомляється на сайті банку.

Нагадаємо, Сбербанк увів обмеження на видачу готівки в розмірі 30 тис. грн на добу з 15 березня, пославшись на блокування свого головного офісу і пошкодження банкоматів.

27 березня російський Сбербанк оголосив про продаж свого українського дочірнього банку. 10 квітня Національний банк України отримав документи від покупців українського "Ощадбанку" на проведення угоди. Основним інвестором виступає громадянин Великобританії і Російської Федерації - Саїд Гуцерієв, який має намір придбати 77,5% акцій Сбербанку. Найближчим часом також очікується подання пакету документів від ще одного інвестора - Норвік Банку (JSC Norvik Banka), який має намір придбати 22,5% акцій Сбербанку.

Після угоди Сбербанк перейменовано в Norvik Banka.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram