ГоловнаЕкономікаБізнес

Ухвалення закону про ринок електроенергії покладе край схемам, - Підлісецький

"Кожен виробник повинен буде виробляти електроенергію найбільш ефективно".

Ухвалення закону про ринок електроенергії покладе край схемам, - Підлісецький
Лев Пидлисецкий
Фото: Макс Требухов

Закон "Про ринок електричної енергії України", ухвалений у четвер, змусить виробників шукати ефективні шляхи генерації електроенергії.

Про це у Верховній Раді заявив голова підкомітету з питань електроенергетики парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Лев Підлісецький.

"Ухвалення закону про ринок електроенергії покладе край "Роттердаму+" й іншим подібним схемам, оскільки сенсу в них жодного не буде. Кожен виробник повинен буде виробляти електроенергію найбільш ефективно, щоб її продати дешево і знайти свого споживача. Якщо він буде закладати туди "Роттердам+", тоді ця електроенергія буде золотою і він її ніколи не продасть. У тому і суть ринку електроенергії", - цитує депутата "Цензор.НЕТ".

Нагадаємо, 13 квітня Верховна Рада України підтримала законопроект №4493 "Про ринок електричної енергії України". За відповідне рішення проголосували 277 депутатів.

Закон спрямований на те, щоб зробити електроенергію товаром, до якого будуть застосовувати всі правила конкурентного ринку. Він покликаний забезпечити прозорі умови формування тарифів і конкуренцію на ринку постачальників електроенергії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram